Tuesday, 28 June 2011

sekitar kuala lumpur

Orang kata kat sini,kat kolumpo nie..ada banyak perkara yg berpura-pura,mcm sesumpah.Kejap biru kejap merah...semua org cakap macam tu,aku rase ke arah nasihat untuk perantau macam aku.lyelah,mak bapak mane yg tak sayangkan anak,kan?
    Tapi kesiankan kat kolompo nie,semua dok humban kt die,smua nk tuding jari.Kat sini,ramai boleh cari rezeki,banyak yg boleh buat industri....kalau lah semua tak lupa diri....
     Diam tak diam dekat 2 bulan aku dok cari makan kat sini.aku orang luar,orang luar yg punya simpan cita-cita yg macam orang lain citakan di bumi metropolitan nie..alhamdullah.. aku dh punya kerja tetep sejak 5 tahun lalu,sebelum ni merapu-rapu jer keja,al-maklum lh mase budak-budak dulu semua benda nk trai,keja sane brenti sini,keja sini brenti sane....ikut suka hattttti aje.last last abah jugak kena kuar duit untuk blanja aku..sori abah.
     Kira orait jugak lh,secara tak langsung dapat gak belajar peritnye keja nie.mase tu baru aku tau macam ne susahnye arwah abah nk besar kan adik beradik. aku rase korang yg ttengah menceburi zaman suffer macam aku dulu mesti tengah best kan???   toksah risau beb!  sebab susah tu lh  buat kita jadi orang